Joost van Ballegooijen Running Therapie

Achtergrond

Mijn naam is Joost. Het verlies van mijn pasgeboren dochter in 2018 is mijn persoonlijke aanleiding geweest om mezelf te ontwikkelen door middel van trainingen en opleidingen op het gebied van runningtherapie en verlies- en rouwbegeleiding.

Het lukte me destijds voor lange tijd niet om te sporten, terwijl ik wist dat het me goed zou kunnen doen; lichamelijk en geestelijk. Uiteindelijk heeft het lopen mij geholpen, mede door een aantal passende en symbolische doelen te stellen.

Sportervaring

Ik heb mijn hele leven gesport. Ik heb verschillende sporten beoefend en ook serieus getraind om aan evenementen mee te doen. De basis waarom ik sport is echter dat het mij mentaal en lichamelijk helpt om de uitdagingen in het leven aan te kunnen en te ontspannen.

Dagelijks leven

Naast het hardlopen ben ik projectcoƶrdinator bij Defence for Children. Eerder heb ik in de jeugdhulpverlening jongeren en gezinnen begeleid en gewerkt als rechercheur en veiligheidsadviseur. Ik woon in Alkmaar (met mijn vriendin en zoon). Ik ben graag in de natuur, kijk graag voetbal en sluit een rondje fietsen of hardlopen graag af met goede koffie.

Stijl van werken

Je kunt van mij een persoonlijke en laagdrempelige benadering verwachten, waarbij we samen zoek naar jouw behoeften en mogelijkheden. Zonder druk wil ik jou motiveren om door te zetten en te bouwen naar een invulling van (hard)lopen die bijdraagt aan het gezamenlijk bepaalde doel.

Mijn wens is: jouw draagkracht vergroten.

Contact